«

jun
16

IR fase

Zo! Mijn site is weer up-to-date. Sorry voor de mensen die het proberen te volgen dat ik er zo weinig aan heb gedaan de laatste maanden!

Op dit moment zit ik bijna 3 maanden in Oxford voor mijn Instrument Rating fase. Het vliegen hier is ongelofelijk mooi. De omgeving en de weersomstandigheden zijn hier veel mooier dan in Amerika. Helaas vliegen we niet zo veel als in Amerika. Ik heb op dit moment nog 3 simulator uren en 4 vluchten te gaan, het schiet dus redelijk op. Ik hoop zo vroeg mogelijk in juli klaar te zijn hier in Oxford. Naast het vliegen hebben we bijna niets te doen. Ik heb een boek gekocht om me voor te bereiden op het technical interview bij een luchtvaartmaatschappij waar ik wat tijd in kan stoppen, maar verder is het een beetje films kijken en buiten zitten als het weer het toelaat. Ik heb het niet heel zwaar hier, maar ik ga straks graag weer naar Nederland!

Toen we hier kwamen hebben we een First Officer Fundamentals week gehad, een introductie op het leven als een first officer. Later die week kregen we waar we het allemaal voor hadden gedaan: onze wings en gouden strepen!

Wat we hier doen in instrument vliegen, we vliegen met schermen voor de ramen zodat ik niet naar buiten kan kijken (alsof je op stijgt en in de wolken komt tot het moment dat je moet landen). Je vliegt dan een route naar een ander vliegveld, daar doe je een ILS approach, je gebruikt dan instrumenten in de cockpit om de landingsbaan te vinden en je moet dan zo stabiel mogelijk naar de baan vliegen. Dan doe je een missed approach (alsof je niet kon landen doordat je de baan niet zag). Dan simuleer je dat een van de motoren uit valt en je vliegt dan naar het tweede vliegveld voor een single engine NDB approach, hetzelfde als de ILS maar je gebruikt andere instrumenten. Ook daar maak je een Go Around. Dan wat “general handling”; stalls en unusual attitude recovery. Dan vlieg je terug naar Oxford voor een laatste NDB approach of visuele landing. Het is een stuk pittiger dan in Amerika, maar wel heel leuk om te doen. Als ik wat meer foto’s heb zal ik ze op de site zetten!

1 reactie

  1. Cees Pruijsers zegt:

    Hey Vincent,
    We hebben er even op moeten wachten, maar het is er toch van gekomen. Je hebt jouw site bijgewerkt. Ik moet zeggen, het ziet er prima verzorgt uit. Ik heb het in één adem gelezen. Ik ben hartstikke trots op je dat je het zo goed doet. Die gouden strepen en je wing staan je erg goed. Ik kan me bijna niet voorstellen dat jouw opleiding er al bijna op zit. Het is allemaal wel erg snel gegaan. Ik hoop dat je de IR fase snel en met goed resultaat kan afsluiten en dat we je weer gauw zien. Ik heb er alle vertrouwen dat het goed zal gaan.
    groeten papa

Geef een reactie

Jouw e-mail adres is voor niemand zichtbaar.

Deze tags en attributen zijn te gebruiken HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>